Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

No ens en cansarem mai..."Llegim?"

L’últim llibre de Sergi Pàmies, aquest va ser el títol del llibre que vam comentar al primer club de lectura de la nostra biblioteca. D’això en fa set anys. Encara no teníem nom i les parets que ens abrigaven eren les de l’antiga biblioteca de “la Caixa”. Quan vam canviar de biblioteca unes votacions populars ens van atorgar el nom de “Biblioteca Pere Blasi”. Pere Blasi va ser mestre de Torroella a la República, amant de la cultura i impulsor de revistes culturals de l’època. En Pere Blasi va deixar un llegat: l’interès per la cultura, la cultura com a oci. I aquest llegat encara perdura.

Des de llavors hem intentat fer forat dins de l’apretada agenda cultural de Torroella i hem seguit un club de lectura amb moltíssims llibres comentats, alguns molt encertats (La trilogia de Klaus i Lucas), altres no tant (El meu Iran), alguns amb els seus autors (L’home de la maleta amb en Ramon Solsona), altres amb convidats especials (Mita Casacuberta amb Solitud) i entremig hem conegut a molta gent, hem après a escoltar, hem rigut, ens hem emocionat i sobretot hem intentat gaudir de la lectura. 

Es pot dir ben alt i clar que el nostre club de lectura “Llegim?” funciona i nosaltres sabem que això no és mèrit nostre, sinó de tots els lectors i lectores que s’animen cada mes a dir-hi la seva sobre un llibre que els hem proposat des de la biblioteca. Des d’en Ramon Solsona a en Rubèn Intente, fins la M. Teresa Calabus, passant per en Javier Zuloaga, en Vicenç Pagès, la Núria Esponellà, la Mita Casacuberta o la M. Mercè Curtiella, tots ells han afirmat que és un grup actiu, que no es cohibeixen davant de l’autor, que són participatius i amb comentaris molt productius. Des de la biblioteca només podem estar agraïdes per tot això: a les Carmes, a la Montserrat, a l’Àngela, a la Consol, a la Paquita, a la Linda, a la Lola, a la Susanna, a l’Estrella, a l’Eulàlia, a l’Eva, a la Josefina, a la Maria, a la Montse, a la Pilar, a la Teresa i també a l’home que ve de tant en tant, en Joan Jordi. I de l’Estartit a la Carmen, en Josep, la Maria i la Pepita. 

Nosaltres hem intentat mantenir aquest esperit d’en Pere Blasi i hem proposat un espai per vosaltres, per convidar-vos a venir-hi i participar-hi i a fer que la cultura sigui per tothom. Per això hem insistit, insistim i insistirem, la invitació és clara “Llegim?”

A l'últim club de lectura vam iniciar temporada amb l'escriptora M. Mercè Cuartiella i amb la M. Teresa Calabus, llibretera del Cucut, que va conduir l'acte amb l'autora. També va ens va visitar l'escriptora Mariona Masferrer. 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia