Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

El amor en los tiempos del mail

Escriu-me, Emmi. Escriure és com fer petons, però sense llavis. Escriure és fer petons de pensament.

 

La biblioteca de La Cellera de Ter és de les poques afortunades que no han de carregar tota la vida amb un nom de persona difunta. La van batejar com a Biblioteca Colldegria, que s'assembla a alegria i és el nom d'un vent.

El 24 de gener a 2/4 de 9 del vespre, el seu grup de lectura parlarà d'una novel·la que es ven com xurros, i ...


Llegir més

D’acord amb la meva experiència, no hi ha cap propòsit millor per a les vacances que no llegir ni una sola ratlla, i després, res de més bonic que esperar el moment oportú per trair aquest bon propòsit amb un llibre bell de debó.

Hermann Hesse. Lectures per a minuts. Angle editorial, 2007 p. 80

El post d'avui va dedicat a estudiants, professors, jugadors del Barça i altres éssers privilegiats que avui comencen les vacances de Nadal. Esperem que les disfrutin amb alegria!




Llegir més

Tast de vins i de lectures

 

"Tota llar, per ser digna d'aquest nom, reclama una bona biblioteca i un bon celler", afirma l'escriptor Miquel Martín en aquest brillant article que va ser el detonant d'un projecte que aviat serà una realitat.

La biblioteca de Vidreres, a la comarca de La Selva, ha estat pionera en el maridatge de vins i literatura.

Com que tots els vicis s'encomanen... ben aviat hi haurà experiències similars a la resta de la província de Girona. Terra de coneixement i de grans plaers, que es retroben festivament a les biblioteques.

Bufeu aquí, si ...


Llegir més

Toni Sala a Santa Cristina d'Aro

El grup de lectura de Santa Cristina d'Aro (Baix Empordà) va tenir una llarga conversa literària amb l'escriptor Toni Sala prenent com a punt de partida la novel·la Marina.

Va ser el dijous 9 de desembre a l'acollidora biblioteca muncipal Baldiri i Reixach.

Trobareu la crònica redactada per la nostra companya Isabel Pernal aquí.

El comentari de David Madueño al blog Llunàtic, aquí. i el de la biblioteca Ca n'Altimira, aquí.

 




Llegir més

Només es coneixen bé les coses que es domestiquen - va dir la guineu -. Els homes ja no tenen temps de conèixer res. Ho compren tot fet a la botiga. I com no hi ha botigues on venguin amics, els homes no tenen ja amics. Si vols un amic, domestica’m!
Fragment d'El petit príncep, d’Antoine de Saint-Exupéry

En un país on els polítics s’esbatussen, els futbolistes ensenyen les dents, els ciutadans es desanimen i els banquers es fusionen, encara hi ha oasis per reunir petits i grans al voltant d’un bon llibre. N’hi diuen ...


Llegir més

 

Teresa Solana (Barcelona, 1962) és filòloga, traductora i escriptora.

Coneguda per haver guanyat la tercera edició del premi Crims de Tinta amb Negres tempestes, abans havia publicat Un crim imperfecte i Drecera al paradís, dues novel·les protagonitzades per dos germans bessons detectius, que han tingut un gran èxit de públic i ressò internacional.

Justament del seu crim imperfecte es parlarà en presència de l'autora al grup de lectura de la biblioteca de CALDES DE MALAVELLA. Hi esteu tos convidats el divendres 3 de desembre a 2/4 ...


Llegir més

Premi "Crims de tinta" de novel·la negra

El premi Crims de Tinta de novel·la negra, d'intriga i policíaca, el van crear el Departament d'Interior de la Generalitat i l'editorial La Magrana l'any 2008, coincidint amb els 25 anys de la llei de creació del cos de Mossos d'Esquadra. 

La primera edició la va guanyar Marc Pastor, criminòleg de la policia científica catalana, amb La mala dona.

La segona, el periodista Carles Quílez amb La solitud de Patrícia.

L'abril de 2010, Teresa Solana es va endur el premi a la ...


Llegir més

Des d'aquí podeu accedir a la versió online de totes les guies de lectura que fabriquen i pengen els companys de la biblioteca de Figueres. Una demostració que el verb "Llegir" combina de meravella amb "Compartir". Animeu-vos a enviar-me el vostre material, que també serà molt útil.




Llegir més

Organitzat pel Punt de lectura de Sant Narcís (Plaça Assumpció, 27 deGirona), demà dimarts 16 de novembre a les 20 h. tindrà lloc la segona xerrada del Cicle EL PLAER DE LLEGIR, a càrrec de Margarida Casacuberta, amb el títol: ELS CLÀSSICS CATALANS CONTEMPORANIS.
Margarida Casacuberta és Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona (1987). El 1993 es doctora amb una tesi sonre Santiago Rusiñol. Des del 1994 és professora titular de Literatura Contemporània, del Departament de Filologia i Filosofia de la Universitat de Girona.
L'acte és lliure i obert a tothom. Com ...


Llegir més

Qui ho diu que els joves són uns passotes?

Mecanoscrit jove és el blog del grup de lectura juvenil de la biblioteca de Figueres, sàviament conduït per l'Albert.

Aneu a fer-hi un volt. Sobren les paraules!

[Foto: Isabel Munuera Bassols]




Llegir més

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia