Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

MÉS QUE UN CLUB

La definició convencional d’un club de lectura aproximadament és: grup de persones que es reuneixen regularment per comentar i debatre sobre un llibre.

Al cap d’uns anys m’he adonat que la definició no és del tot completa. La biblioteca d’Hostalric va començar el club de lectura adult la primavera del 2008 amb un grup de persones, majoritàriament dones, que els agradava llegir. El començament les principals queixes eren que el llibre era massa gruixut. Amb el temps ja no es miren la grandària del llibre sinó que han començat a fer un altre tipus de crítiques. Que si aquest llibre és massa repetitiu, que si l’altre no desenvolupa bé els personatges, etc. En definitiva, que aquelles lectores que principalment es fixaven amb el llibre físicament ara s’han convertit en lectores crítiques. Fins i tot, quan el llibre és curtet apareixen el cap de pocs dies per la biblioteca a demanant-ne un altre, perquè amb un llibre mensual no en fan prou.
 

Un altre aspecte és l’actitud que tenen envers la cultura. A partir del primer any ja no en van fer prou de llegir un llibre cada mes, ja van demanar fer una sortida cultural a final de curs. Així, doncs, cada any regularment el mes de juny fem una sortida cultural que intentem visitar l’escenari d’algun dels llibres que hem llegit durant l’any.
 

A més a més, es fan regularment dos sopars, un per Nadal (acompanyat de l’amic invisible) i un altre el juny. Durant el sopar les converses inevitablement giren al voltant dels llibres i sovint acabem fem un repàs dels llibres llegits.
 


 

Per acabar, mencionar la visita que ens fan els autors. Cada any procurem convidar un o dos autors dels llibres que llegim i el fet de poder dialogar directament amb ells enriqueix molt la lectura. El fet de conèixer directament qui ha fet el llibre i de poder saber com s’ha fet i el perquè, ens permet conèixer una altra part del llibre. Sabem que ells fan un esforç en venir i els estem molt agraïts. Realment creiem que és molt profitós poder tenir una conversa directament amb els creadors de les obres.

Així doncs, a la definició convencional hi afegiria: grup de persones que saben ser crítiques amb el que llegeixen, actives envers la cultura i la vida, i sobretot, persones sempre amb ganes de saber més. En definitiva, formen un teixit cultural i social important a nivell local.

 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia