Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Art i literatura, bona combinació!

El Club de lectura de la biblioteca Ramon Vidal de Besalú ha creat el projecte Art i literatura.

Es tracta "d'aprofitar"els artistes locals i els seus espais per fer les trobades del club, escollint sempre un llibre que hi tingui relació.

La primera proposta va arribar a través de Kel Domènech, escultor, ebenista, historiador, col·leccionista, antiquari, dissenyador i filòsof fusionats en una mateixa ment que crea escultura en format peça única i amb ferm compromís de no repetició.

La novel·la escollida va ser La noia de la perla de Tracy Chevalier. La trobada es va celebrar el 30 de setembre de 2011 a la galeria de l'artista, un lloc molt confortable ple d'obres seves amb una llum espectacular. Ell havia ambientat l'entrada tal i com va deduir que devia ser l'estudi del pintor Johannes Vermeer quan va pintar el quadre, i tot plegat  va ser fantàstic, com es pot intuir per la foto.

En acabar la tertúlia, en Kel Domènech va ensenyar el seu taller als assistents i va explicar com crea les seves peculiars escultures, fent de tot plegat una vetllada molt interessant. També va enviar una explicació i fotos de la trobada a la mateixa Tracy Chevalier... i va rebre resposta!

From: Tracy Chevalier <hello@tchevalier.com>
Date: 2012/2/8
Subject: RE: Kel Domènech from Catalonia
To: "Info Kel Domenech.com" <info@keldomenech.com>


Dear Kel Domènech,
 
A very belated thank you for your email and my apologies for not getting back to you sooner! It has been a crazy year and Tracy says she’s embarrassed at being so far behind with correspondence. She has, however, read your email and thanks you for sharing the photos.
 
Tracy is now busy revising her next novel, due to be published in Spring 2013, which is about an English Quaker family who emigrate to Ohio in 1850 and end up working on the underground railroad to free slaves.
 
Best wishes and happy reading!
 
Yours sincerely,
Alexandria Lawrence (for Tracy Chevalier)
 
http://www.tchevalier.com

La segona trobada va ser al Micromundi, l’únic i més variat museu de miniatures de l'estat espanyol. Un món màgic i fantàstic on s'hi troba l’art de l’impossible, tal com es presenta a la seva web molt encertadament. Allà pots passar-ti una bona estona admirant peces que sembla impossible que puguin existir, com per exemple la catedral de Girona o el pont de Besalú dibuixats damunt d'una agulla de cap. Realment impressionant. En Lluís Carreras, el seu propietari i director, ha viatjat per tot el món buscant peces.

La novel·la escollida va ser Els privilegiats de la Núria Perpinyà, que ens havia recomanat l'Ada Castells en un curs de formació específic per a Llibres i Companyia encarregat a finals del 2007. Segons ella, recorda Els mestres antics de Thomas Bernhard.

La trobada del club va ser el 13 de gener de 2012. la novel·la de la Perpinyà parla d'un lloc molt diferent del que es visitava, el Museu Filantròpic, que només exposa reproduccions i representa la cultura en un món globalitzat. Una ocasió com una altra per conjugar lectura, visites i bona companyia en un lloc privilegiat com Besalú.

Moltes gràcies a la Fina Pont pel seu reportatge, esperem que segueixin tan animats i plens de bones idees. Acabem amb una foto que ens fa "dentetes" als que no hi vam poder assistir:

[Foto: Mont Pujolriu]

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia