Llibres i companyia

Som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Sota la llum dels estels: històries i llegendes dels déus del cel

Avui us expliquem una activitat estelar: La Biblioteca Pública de Banyoles i Astrobanyoles (Agrupació d'Astronomia i Ciència del Pla de l'Estany) organitzem una xerrada i observació astronòmica acompanyada d'una lectura de contes sobre estrelles, cel i planetes.

La xerrada la fem a la mateixa biblioteca i després anem caminant al Puig de Sant Martirià (20 minuts) per escoltar contes d'estels a la fresca, a gaudir del cel i de la literatura en una nit d'estiu.

Altres anys, Astrobanyoles ens ha parlat de la lluna, ...


Llegir més

Colldegria, on el vent et porti

El passat 10 de juny tancàvem la setena temporada del Club de Lectura a la Biblioteca Colldegria de la Cellera de Ter amb la il•lusió d’haver posat color a tots els llibres llegits: El blau de la fàbrica a Olor de colònia; el marró de la història a Inquisitio; el rosat dels salmons a Flor de Neu i el ventall secret ... Una fórmula per afegir emoció a cada trobada. I enmig de les trobades íntimes de cada mes ens visitaven dos grans escriptors : Rafel Nadal i Jaume Cabré.



Llegir més

Club de lectura de còmic

L’any passat, des de la biblioteca, ens proposàrem la realització d’una nova iniciativa per als nostres usuaris, un club de lectura de còmic. Sabíem de l’existència d’aquesta activitat en d’altres biblioteques, però per a nosaltres era una experiència totalment nova i desconeixíem la resposta que tindria.


A hores d’ara n’hem fet dues sessions i estem encantats amb l’acollida que ha obtingut.


La primera proposta va ser la lectura de Café Budapest d’Alfonso Zapico, una història ambientada just després de la II Guerra Mundial, que gira al voltant ...


Llegir més

Sí, el títol és enganyós: totes les lectures tenen premi, fins i tot aquelles que ens fan venir ganes d’emular als bombers de Farenheit 451. Perquè tot allò que llegim ens forma d’una manera o altra com a lectors, ens poleix el gust cap al que sentim i pensem, ens aproxima amb més veritat cap a qui som (ho sabéssim o no prèviament abans d’obrir la primera pàgina).

Totes les lectures, doncs, tenen premi, personal i íntim. Els Clubs de lectura, en certa manera, són un afegit a aquest premi, un pas més en què passem ...


Llegir més

"Wonder". Una experiència enriquidora a l'institut

M’agradaria parlar-vos de l’experiència que vaig tenir a l’Institut Santiago Sobrequés de Girona a partir del llibre “Wonder” de R. J. Palacio. Tot va començar gràcies a l’apropament de la Biblioteca Ernest Lluch amb l’institut del barri i d’aquí en va sorgir la idea de fer un club de lectura amb aquells alumnes de 3er d’ESO que hi estiguessin interessats. Així va ser quan des de l’Ernest Lluch es van posar en contacte amb mi per proposar-me dinamitzar el club de lectura. Em vaig reunir amb la cap d’estudis del centre i em va demanar propostes lectores. ...


Llegir més

Nosaltres som d'aquell 20 % de la població que llegeix més de 10 llibres l'any.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que apaguen la tele per obrir un llibre.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que ens adormim amb un llibre a la tauleta.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que es connecten a les xarxes per pescar llibres, i per opinar.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que entrem a les llibreries quan no és Sant Jordi ni Nadal.

Llibres i Companyia

Nosaltres som dels que llegim mentre posem els canelons al forn i els nens a la banyera, o mentre posem els canelons a la banyera i els nens al forn.

Llibres i Companyia