Innovació per resoldre grans reptes a la salut global, a càrrec d'Andra Alamany
Conferència, xerrada
La Biblioteca Julià Cutiller participa de nou al projecte BiblioSTEAM per fomentar el coneixement científic i tecnològic. El projecte pretén fomentar el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de les biblioteques de les comarques gironines. És un projecte coordinat pel Servei de biblioteques de la Diputació de la Diputació de Girona, que compta amb el suport de dues entitats per dur-lo a terme: l'ACDIC (Associació Catalana de Divulgadors Científics) i l'empresa Innova't Educació per als tallers de robòtica i programació (adreçats a infants i joves)
Els països més pobres continuen concentrant la majoria de la mortalitat infantil de tot el món. Tanmateix, el desenvolupament tecnològic ha fet que tinguem noves eines que, si es dissenyen específicament pensant en les necessitats en salut dels nens dels països més pobres, poden resoldre alguns dels problemes que avui dia són importants com a causa de la mortalitat infantil. En aquesta conferència s’exposen alguns exemples d’aquestes innovacions, que, sempre amb la perspectiva de resoldre primer els problemes més importants als països més pobres, es poden utilitzar eventualment a tot el món.
La Dra. Andrea Alemany, de l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) és metgessa i investigadora a l’ISGlobal, és llicenciada en medicina per la Universitat de Barcelona (UB) (2013), especialitzada en medicina familiar i comunitària per la Unitat Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària de Barcelona Ciutat, de l’Institut Català de la Salut (ICS) (2019), i diplomada en medicina tropical i salut internacional per la London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM) (2023). Ha obtingut el doctorat l’any 2024 a la UB amb treballs sobre el tractament i la prevenció de la covid-19 mitjançant la immunoteràpia passiva realitzats a la Fundació Lluita contra les Infeccions, amb el Dr. Oriol Mitjà. En els últims quatre anys ha dut a terme nombrosos projectes relacionats amb la salut global a Papua Nova Guinea, Ghana, l’Equador, el Perú i Xile. El gener del 2024 es va incorporar com a investigadora postdoctoral a l’equip del Dr. Quique Bassat, on actualment treballa en diversos projectes relacionats amb la innovació tecnològica per a la salut global.
C/ Lleó I, 2
17240 Llagostera
Tel. 972830008
Matins: dimarts i dijous, de 10 a 13.30 h, i dissabtes, de 10 a 13 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 15.30 a 19.30 h
....................................
JULIOL I AGOST
Matins: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h
Tardes: dimarts i dijous, de 15.30 a 19.30 h