« Tornar a la web de la Biblioteca Julià Cutiller

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

"L'aprenent de barber" de Joan Ventura

En Miquel Roig, en Lluís del Rocatal, en Viadiu, en Tins, el Grec, en Ramiro, en Rodas, en Pep de l'Horta o mossèn Xiruca són noms poc coneguts pels llagosterencs d'avui. Es tracta de persones que han viscut a Llagostera al llarg del segle XX i que s'han significat pel seu tarannà, pel seu humor, pel seu enginy, per la seva singularitat i per la seva manera d'entendre la vida al marge dels convencionalismes. Aquest llibre combina els esbossos biogràfics d'aquests personatges únics, amb un fil argumental que va lligant altres històries del poble que permeten fer una radiografia de tota una època amb un punt de partida comú com a lloc de trobada i tertúlia: la barberia de l'Andreu. 

L'aprenent de barber és el retrat d'una gent i d'un temps amb unes prioritats molt diferents a les nostres i que van saber viure prou bé. Un recull amable, divertit, irònic, tot i que alguns dels protagonistes poden tenir un perfil més aviat poca-solta o, com a mínim, controvertit. N'hi ha d'entranyables com en Calvet, en Fa, en Tià o el Títero, alrtes s'han significat en àmbits ben diferents com Leandre Calm, P. Parés C., Vicenç Valls o Arcadi Compte, i alguns, han estat persones notables com Abili Bassets, Miquel Casadevall o Enric Marquès. 

Joan Ventura Brugulat (Llagostera, 1955), periodista, actualment és el director adjunt d'informació cultural d' El Punt Avui i president del Col·legi de Periodistes a la demarcació de Girona. En Joan Ventura, casat i amb dos fills, havia treballat a la banca, i ja porta quaranta anys escrivint sobre el poble i la seva gent. En aquest llibre reuneix molts dels personatges que han configurat l'univers local en els darrers cent anys. És una mirada amable, gens nostàlgica, que no vol jutjar, només reviure'ls a través dels seus fets, de les seves històries, de les seves anècdotes i de les vivències que se n'expliquen. 

Text extret del llibre: Ventura, J. L'aprenent de barber. Ajuntament de Llagostera, 2015.

Reunió prevista pel dia 28 de juliol de 2016

Comptarem amb la presència de l'autor Joan Ventura Brugulat

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal