Loading...
Club de Caldes de Malavella
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

Primera trobada del Club de Lectura Fàcil

per:
Biblioteca Municipal Francesc Ferrer i Guàrdia

El dimecres, 25 de juny, estrenàvem Club de Lectura Fàcil i vam convidar una autora que escriu llibres d’aquesta col•lecció, ja siguin de creació pròpia, traduccions o adaptacions: la Núria Martí Constans.

Aquest és el seu bloc. Núria Martí Constans

Els llibres de Lectura Fàcil tenen com a objectiu despertar l’afició per la lectura en les persones que habitualment no llegeixen o que tenen dificultats per llegir, ja sigui perquè són nouvingudes, perquè han tingut una escolarització deficient o per moltes altres raons.

Aquests llibres tenen tres característiques bàsiques:
1- Una història lineal
2- Una forma concreta: marges amples, lletra gran.
3- Un llenguatge senzill però digne. Pensat per adults.

La Núria i la Marta, coordinadora dels cursos de català del Consorci per a la Normalització Lingüística, ens van recomanar dos diccionaris en línia per buscar paraules desconegudes o com a ajuda a l’hora d’escriure. Són aquests:

DIEC

OPTIMOT

La Núria és professora i es nota. Ens va parlar del seu procés creatiu, que neix de l’emoció. Explica que per començar a escriure i a desenvolupar el relat sempre ha de tenir clar quin serà el final. Quan és un llibre de creació pròpia, no treballa de manera metòdica, es deixa portar per la seva inspiració.
Per aquesta primera sessió vam escollir el llibre Les mateixes estrelles, 1r Premi de Novel•la Curta de Lectura Fàcil convocat per CCOO, una història d’amistat entre dues nenes que va més enllà del temps i les circumstàncies. Un relat que parteix d’un fet real: el viatge en vaixell que va organitzar Pablo Neruda, poeta i cònsol de Xile a França, per salvar milers de republicans que fugien de la Guerra Civil. 


Si busquem a la Viquipèdia trobem més informació d’aquest vaixell.

Winnipeg

La Núria ens va obsequiar amb el seu últim llibre: la traducció al castellà, feta per ella mateixa, del volum Set dies al llac (La mar de fàcil, 2012).


Des d’aquí volem fer arribar el nostre agraïment a la Núria Martí per l’obsequi i per la sessió. Hem començat posant el llistó molt alt.

Comentaris

Lluís Gil
30 de juny de 2014 - 21:30

Enhorabona pel blog. Bon apunt per començar el viatge per la xarxa. Si voleu fer un tomb pel meu (http://laparaulaescrita.blogspot.com) us hi convido.
Disposeu si us puc ajudar en alguna cosa.

Una abraçada.

Mercè
30 de juny de 2014 - 17:22

Tens raó Neus. Va ser una bona inauguració del club.

Neus Turon Ros
28 de juny de 2014 - 06:31

els llibres em van agradrar,espero llegir-ne mes de aquesta autora.ella la vaig trobar molt agradable i molt interesant ,tot lo que deia i com ho deia

Nou comentari