Biblioteca Manuel Vilà i Dalmau Tossa de Mar

HORARIS

Matins: de dimarts a dissabtes, de 10 a 13 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 16 a 20 h

CONTACTE

C. de Víctor Català, 12

17320 Tossa de Mar

Tf. 972342961

biblioteca@tossademar.org

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

La porta

La porta

L’Emerenc és una dona de fer feines severa, hostil i amb molt bona reputació, tant entregada al servei a la comunitat com hermètica pel que fa als seus assumptes. És una força de la naturalesa. Quan la Magda, una jove escriptora hongaresa, la contracta, no pot imaginar-se la importància que acabarà tenint per a ella. Al llarg de vint anys de servei, estableixen una relació complexa i profunda.

Una mínima infelicitat

Una mínima infelicitat

L’Annetta té un problema de creixement i és més menuda que les altres noies de la seva edat. La protagonista explica en primera persona la seva vida a l'ombra de la mare, una dona elegant, intel·ligent i sobreprotectora que en el fons s’avergonyeix del físic de la filla. El pare, un ric comerciant de teixits, contracta una majordoma perquè s’ocupi de la casa i de la filla

Lo mig del món

Lo mig del món

Aquest llibre respon a una pregunta: ¿quin vincle tens amb el lloc on vius? És un vincle tan important, complex i emotiu com el que lliga els membres d’una família. S’hi juga la nostra capacitat de ser persones o plaga, habitants benèfics o nocius. Per a Roser Vernet aquest lloc és el Priorat.

Ànimes mortes

Ànimes mortes

En Txítxikov, un foraster misteriós i aparentment encantador, es dedica a recórrer les províncies russes buscant terratinents per fer-los una oferta ben estranya: comprar-los la titularitat dels serfs morts que encara consten inscrits en el cens. Sembla un negoci rodó per a tothom, però ben aviat les coses es torcen per a en Txítxikov.

Solito

Solito

Solito és la història d’un nen que ens guia amb la mirada neta a través d’una experiència que li deixarà una empremta per a tota la vida. És el trauma de la immigració com no ens l’havien explicat mai. És una ruta que es comença sol però que només es pot acomplir amb l’ajuda de les persones que van apareixent pel camí. Solito és la humanitat necessària; la família inesperada.

Materials de construcció

Materials de construcció

Un home reposa inert en un llit d’hospital després d’haver patit un ictus. Una dona l’observa, corpresa, des d’una distància que no sap com desfer, mentre es comença a qüestionar els fonaments emocionals sobre els quals s’ha construït la identitat.

Maria Antonieta

Maria Antonieta

Stefan Zweig relata de manera magistral la vida regalada de Maria Antonieta d’Àustria, reina de França, a la cort de Versalles, el seu captiveri i la seva mort a la guillotina. Només algú amb un formidable coneixement de l’ànima humana podia emprendre un viatge com aquest a un dels moments més apassionants de la història

Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres

Et vaig donar ulls i vas mirar les tenebres

Amagat entre muntanyes acinglerades i desavinents, en algun lloc remot de les Guilleries transitat per caçadors de llops, bandolers, emboscats, carlins, sortilleres, maquis, pilots de ral·lis, fantasmes, bèsties i dimonis, el mas Clavell s’agafa a terra com una paparra. És una casa, sobretot, habitada per dones, on un sol dia conté segles de records

Quebrada

Quebrada

"Quebrada" és la paraula que defineix un pas estret entre dues muntanyes. Així, com una clivella profunda que travessa dues històries, seguim la cerca del fill perdut i del somni d'una vida millor.

Una història és una pedra llançada al riu

Una història és una pedra llançada al riu

El Futur Folklorista i el Futur Revolucionari es van fer amics en una escola de ball, tot i que a ells no els preocupava gens aprendre’n. De fet, només els interessen els contes populars (i després les cançons, i els jocs) i se’n fan uns grans experts, fins que un dia els governants alteraran el destí de tota la societat i, és clar, el d’ells dos.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.