Biblioteca Soledat Ridaura i Feixas Sant Hilari Sacalm

HORARIS

Tardes: de dilluns a divendres, de 15.30 a 19.30 h
Matins: dimecres de 10 a 13 h

CONTACTE

Pl. del Doctor Gravalosa, 4

17403 Sant Hilari Sacalm

Tf. 972868008

biblioteca@santhilari.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

La casa del Pla

La casa del Pla

E. Viladoms és el nom de ploma d'Enriqueta Hernández Farell, un nom manllevat que reserva per als escrits de ficció. Una obra escrita a partir de la memòria familiar, que de la mà de la història i la ficció reivindica els «fallecidos en acción de guerra» i els qui els estimaven i no els varen poder enterrar.

Qui és...?

Qui és...?

Qui és el mico més fort? Qui és la granota més tranquil·la? Qui és la cuca de llum més dormilega? Qui és el pop més petoner?

Las chicas de Manhattan

Las chicas de Manhattan

Nova York, 1921. La vida nocturna i cultural de la ciutat és més frenètica que mai i l'alcohol de contraban circula clandestinament. En aquest ambient es creuen els destins de quatre dones extraordinàries. Dorothy Parker, una ment brillant que amaga la seva fragilitat darrera comentaris mordaços. Jane Grant, la primera dona reportera de The New York Times. L'actriu Winifred Lenihan, a la recerca del paper de la seva vida. I Peggy Leech, secretària durant el dia i brillant novel·lista de nit.

L'estrella de les mones

L'estrella de les mones

La Joana té 9 anys i ha viscut tota la vida en un orfenat. No hi ha res que desitgi més que l'abraçada dolça d'una mare. Per això, quan un dia apareix a l'orfenat una enorme goril·la disposada a adoptar, ella s'amaga a l'última fila, ben encongida. Però resulta que la goril·la la tria justament a ella, la fa pujar a la seva furgoneta ronyosa i atrotinada, i la duu a casa seva, que és just enmig d'una deixalleria de cotxes desballestats.

Heartstopper - volume 4

Heartstopper - volume 4

En Charlie mai va pensar que podria agradar-li a en Nick, però resulta que ara són parella. Oficialment. Però no només això, també creu que està preparat per dir-li aquelles dues paraules que li provoquen vertigen: t'estimo.

Papallona

Papallona

La força d'aquesta història rau en la criatura que la protagonitza, que amb molta gràcia i determinació es fabrica una enginyosa disfressa de papallona. Quan els altres nens fan malbé les seves precioses ales i antenes, és el pare qui la reconforta, l'anima i l'ajuda a tornar a començar.

Saturn

Saturn

El llibre parla de la mort d'un home de trenta-quatre anys que deixa òrfena una nena de quinze mesos. És un fresc del dolor d'aquesta filla quan, amb el temps, prova d'entendre l'absència del pare i el terratrèmol de disputes familiars, mentides i versions d'una història que no li han explicat mai sencera. És, també, un retrat d'una família i una època marcades per la guerra d'Algèria, pel trastorn mental i pel pes que cadascú carrega sobre les generacions següents.

Andanzas de un flautista llamado Tristrás

Andanzas de un flautista llamado Tristrás

En Tristràs, amb la seva casaca apedaçada i les sabates polsegoses, és un flautista que es guanya la vida amb la seva música, viatjant de poble en poble. Al llarg del camí, es trobarà amb corbs que diuen que són les seves fades protectores, amb personatges que es transformen al capvespre… Fins que decideix acceptar el seu destí: enfrontar-se a un autèntic drac, mentre descobreix el seu veritable i desconegut origen.

Las garras del águila

Las garras del águila

El fred nord es convertirà en l'escenari en el què la Lisbeth Salander, en Mikael Blomkvist i la indomable Svala s'enfrontaran a una xarxa de corrupció amparada en l'explotació d'energies renovables i combatran la violència contra les dones, enmig d'un ambient polític en el que ascendeix imparable l'ultradreta.

Mi árbol secreto

Mi árbol secreto

Una nena explica la història de l'arbre que va plantar el seu avi. Un arbre que forma part de la seva vida: és el seu refugi i és un lloc de coneixences, de trobades, de jocs, de lectures i d'aventures...

Un país banyat en sang

Un país banyat en sang

En aquest assaig, que es mou entre el text memorialístic, històric i periodístic, Paul Auster reflexiona sobre la passió individual i col·lectiva per les armes, sobre el poder dels lobbys i descriu alguns morts a la seva família (com ara la del seu avi, que va morir a causa d’un tret d’escopeta de l’àvia, tot i que va ser un secret familiar durant molts anys).

Mitologia dels Països Catalans

Mitologia dels Països Catalans

La mitologia catalana és bàsicament de transmissió oral. Els nostres mites han sobreviscut camuflats dins de rondalles (Joan de l'Ós), llegendes (dones d'aigua), costums (el Bocarrot) o creences (la Pesanta) i no pas en relats qualificats de mitològics. Aquest llibre aplega més de trenta personatges de la mitologia catalana i en vol esbrinar els orígens remots, els significats profunds i la vinculació amb altres mitologies d'arreu del món.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.