La Biblioteca pública de Salt és una biblioteca de titularitat municipal que des de l'any 1979 està integrada en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya.
Es va inaugurar el 7 de novembre de 1954 en un local de les "Escuelas Nacionales", on ara es troba el CEIP La Farga. L'any 1966, es va traslladar al carrer Manuel de Falla i el 1984 es va ampliar amb una secció infantil que s'obria al carrer Pius XII. El catàleg i la gestió de la biblioteca es van informatitzar el 1998.
Des del 10 d'octubre de 2006, la Biblioteca es troba al c/ Sant Antoni, 1, a l'edifici de l'antiga fàbrica Coma Cros.
La Biblioteca té com a missió general assegurar a tots els saltencs i saltenques l'accés lliure i sense límits al coneixement, al pensament, a la cultura i a la informació.
Aquest accés local cap al coneixement ha de proporcionar les condicions bàsiques per aprendre al llarg dels anys, per decidir lliurement, i ha de vetllar pel desenvolupament cultural de les persones i dels col·lectius de SALT.
Destaquem el nostre convenciment davant del paper educador i integrador que han de tenir les biblioteques públiques del nostre municipi i el Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Davant dels actuals processos d'exclusió i marginació de molts dels nostres conciutadans i la creixent diversitat cultural, la biblioteca ha de ser considerada com un espai clau per contribuir a la cohesió social de la nostra societat.
Aquesta missió es pot concretar en els objectius següents:
Crear i fomentar el hàbits de lectura i estimular la imaginació i la creativitat a tots els nens, nenes i joves de SALT
Donar suport tant a la formació individual i a la formació autodidacta com a la formació acadèmica fins a primer curs universitari i donar oportunitats per al desenvolupament personal i creatiu
Garantir l'accés dels saltencs a tota mena d'informació de la comunitat
Proveir serveis informatius adients a les empreses, a les associacions i als grups d'interès d'àmbit local
Ser un centre d'accés a les noves tecnologies de la informació i facilitar-ne l'ús i l'aprenentatge, per tal d’evitar l’exclusió social que pateixen determinats col·lectius en aquest sentit.