Qui pot fer-lo servir?
El servei de préstec és gratuït i obert a tots els ciutadans.
Què caldrà per gaudir del préstec?
Per gaudir del servei de préstec s’haurà d’estar en possessió del carnet de préstec, que serà imprescindible per retirar qualsevol document.
El carnet es sol•licitarà personalment a la Biblioteca i s’obtindrà gratuïtament després de facilitar les dades personals: nom, adreça, telèfon, i número de DNI. Les persones menors de 12 anys poden obtenir el carnet de préstec amb l’autorització signada pel pare, mare o tutors, que ha d’acompanyar-los a retirar el carnet i respondre davant de la biblioteca en cas d’incompliment del reglament per part del seu representat o representada.
El titular del carnet de préstec serà l’únic responsable dels documents retirats en préstec i, per tant, vetllarà per la seva integritat i bona conservació i advertirà al personal de la Biblioteca de qualsevol desperfecte que hi observi.
Quins materials puc treure en préstec?
Tots els materials que integren el fons de la Biblioteca podran ser objecte de préstec a excepció de:
a) Les obres de consulta general o d’ús freqüent.
b) Les obres que el personal de la biblioteca consideri que tenen un valor rellevant perquè són documents exhaurits o difícilment reemplaçables o tenen caràcter d’únics.
c) Les obres del fons de reserva.
d) Els diaris de la setmana en curs.
e) Els últims números de les revistes.
Quants documents podré agafar?
El servei de préstec permetrà emportar-se i tenir alhora en un mateix carnet un total de 6 documents, dels quals tres podran ser audiovisuals o multimèdia (DVD’s i CD’s).
Quin termini tindré per retornar-los?
El termini de préstec serà de tres setmanes pels llibres i de dos pels documents multimèdia; transcorreguts aquest període es retornaran a la Biblioteca personalment.
Es podran prorrogar?
Sí, es podran demanar pròrrogues per el mateix termini sempre i quant no hi hagi cap reserva feta per un altre usuari. No es faran renovacions passat 10 dies de la data de retorn. La pròrroga es podrà efectuar personalment, per telèfon o correu electrònic fins un màxim de 2 vegades.