Guies de lectura

Blats, farines i pans

Cuina i gastronomia

Barriga, Xavier ; Callejo, María Jesús .

Pa i salut : dels grans ancestrals al pa d'avui

Girona : Grijalbo , 2017
Cuina i gastronomia

Resum:

A "Pa i salut. Dels grans ancestrals al pa d'avui" s'hi explica com han canviat els hàbits d'alimentació a Espanya pel que fa al pa, quina quantitat de pa hauríem de consumir en funció de l'edat i el sexe, es desvetlla en què consisteixen les intoleràncies al blat, especialment la celiaquia. A més, s'hi revisen els diferents tipus de cereals, des dels blats ancestrals, com l'espelta o el kamut®, fins als anomenats pseudocereals, com la quinoa. Es desglossa com es diferencien quant al valor nutricional i quins són aptes per als celíacs. Tot plegat il·lustrat amb receptes boníssimes per fer pa a casa.
Aquest llibre promou, sobretot, el consum d'un pa sa i saborós, un pa de qualitat.