Agenda

Big Bang: Univers, encantat de conèixer-te, a càrrec de Lluís Galbany

Conferència, xerrada

La Biblioteca Julià Cutiller participa de nou al projecte BiblioSTEAM per fomentar el coneixement científic i tecnològic. El projecte pretén fomentar el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de les biblioteques de les comarques gironines. És un projecte coordinat pel Servei de biblioteques de la Diputació de la Diputació de Girona, que compta amb el suport de dues entitats per dur-lo a terme: l'ACDIC (Associació Catalana de Divulgadors Científics) i l'empresa Innova't Educació per als tallers de robòtica i programació (adreçats a infants i joves). 

El nostre lloc a l’univers ha estat sempre el mateix, però l’hem entès de manera molt diferent durant la història de la humanitat. Des de l’univers esfèric, passant per l’univers illa, fins a l’univers actual en expansió accelerada, hem anat construint una visió del nostre entorn basada en observacions del cel cada cop més profundes, sensibles, precises i fora de la capacitat natural de l’ull humà. En aquesta xerrada es desxifra la informació que hem anat acumulant en l’últim segle i que forma la base del que es coneix com l’actual model estàndard de cosmologia: el big-bang.

Lluís Galbany és doctor en ciències físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És científic titular de l’Institut de Ciències de l’Espai (ICE) del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

C/ Lleó I, 2

17240 Llagostera

Tel. 972830008

biblioteca@llagostera.cat

HORARIS

Matins: dimarts i dijous, de 10 a 13.30 h, i dissabtes, de 10 a 13 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 15.30 a 19.30 h
....................................
JULIOL I AGOST
Matins: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h
Tardes: dimarts i dijous, de 15.30 a 19.30 h

SEGUEIX-NOS!