Biblioteca Municipal Maria de Jonquers Les Planes d'Hostoles

HORARIS

Horari durant el curs escolar:
De dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Horari d'estiu:
De dilluns a divendres, de 10 a 13.30 h

CONTACTE

C. de Joan Vidal, 12

17172 Les Planes d'Hostoles

Tf. 972448032

biblioteca@lesplanes.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

Tina Frankens

Tina Frankens

La Tina es desperta un dia confusa i amb un cos adolorit ple de cicatrius. No recorda res del seu passat, ni qui és, ni on és ni per què i molt menys qui és aquella dona que continua repetint-li que és la seva tieta. La Tina se la mira en la distància mentre pren forces i intenta recuperar algun record que l'ajudi a entendre què li està passant. Si no fos per la Lloba, que la veu d'amagat de la tieta, no ho resistiria.

Jo i el mon

Jo i el mon

Aquesta és una petita història dins d’una gran història, la del món i la seva diversitat. De la mà de la Martina, descobrirem com és la vida dels nens de tots els racons del planeta: una realitat amb molts colors representada amb infografies i dades perquè aprendre sigui molt visual i divertit!

Si no te gusta leer no es culpa tuya

Si no te gusta leer no es culpa tuya

En Si no te gusta leer, no es culpa tuya, Jimmy Liao presenta una aguda e irónica reflexión sobre el cambio que vive el mundo de la literatura: del desamor hacia la lectura al declive de las pequeñas librerías. Un librero corre el riesgo de tener que cerrar su librería. Para entender por qué cada vez menos personas compran y leen libros, le pide a su hijo que reúna a un grupo de amigos para discutir si la belleza de libros y el placer de leer son cosas del pasado.

Por qué las mujeres salvarán el planeta

Por qué las mujeres salvarán el planeta

Reunimos voces destacadas de los movimientos feministas y ecologistas internacionales para evidenciar que la igualdad de género es imprescindible para la acción climática.

Tardor

Tardor

Arriba la tardor. L’Elisabet observa els canvis en el seu entorn després d’un estiu que ho ha capgirat tot al seu país. Els governs deceben, les opinions es polaritzen, el temps passa… No pot evitar que les relacions de les persones que l’envolten es transformin, igual que ho fan les estacions, però sempre queda lloc per a l’esperança​.

Pan de limón con semillas de amapola

Pan de limón con semillas de amapola

Durante el invierno de 2010, en un pequeño pueblo del interior de Mallorca, Anna y Marina, dos hermanas que fueron separadas en su juventud, se reencuentran para vender una panadería que han heredado de una misteriosa mujer a la que creen no conocer.

La cara norte del corazón

La cara norte del corazón

En agosto de 2005, mucho antes de los crímenes que conmocionaron el valle del Baztán, una joven Amaia Salazar de veinticinco años, subinspectora de la Policía Foral, participa en un curso de intercambio para policías de la Europol en la Academia del FBI. Una de las pruebas consiste en estudiar un caso real de un asesino en serie a quien llaman «el compositor», que siempre actúa durante grandes desastres naturales atacando a familias enteras y siguiendo una puesta en escena casi litúrgica.

Per tenir casa cal guanyar la guerra

Per tenir casa cal guanyar la guerra

Joan Margarit, que ha complert 80 anys aquest mes de maig, fa unes memòries d’infantesa que tenen una profunditat il·luminadora. El poeta no espigola agendes o àlbums familiars, no es deixa amanyagar gaire per la nostàlgia, ni el preocupa gens quedar bé, sinó que es capbussa de ple en els records que li han quedat clavats i tracta d’entendre per què són allà i de quina manera tenen a veure amb la construcció de la seva vida i de la seva poesia.

Tierra

Tierra

El problema de buscar la veritat és trobar-la i no saber què fer amb ella.

El crit

El crit

La novel·la arrenca amb la Judit a la sala d’espera d’una psicòloga el setembre del 2017. A la mateixa sala, els peus d’una criatura amb sandàlies la tenen obsessionada, perquè li recorden el que va veure el 17 d’agost a la Rambla de Barcelona des de l’habitació d’un hotel, en companyia d’algú. Vides que s’encadenen sentimentalment i que totes, d’una manera o d’una altra, tenen de fons els fets que van sacsejar el país durant aquells mesos.

El país dels cecs

El país dels cecs

Un exili català a l’Argentina on Borges (Jordi) és un autor de Barcelona, una història d’exploracions i guerra de sexes a Papua, una faula xinesa, la reformulació gràfica d’un conte cèlebre, una icona del feminisme i un futur proper on els viatges en el temps han canviat la manera d’entendre la literatura. Víctor García Tur, inconfusiblement lúdic, convida els lectors a afegir-se al seu joc i, reivindicant l’apropiació i la reescriptura, dona la seva obra més provocadorament original.

El vermell mola

El vermell mola

Inspirant-se en converses i observacions, Lucia Zamolo reuneix diversos fets i reflexions en una mena de diari on parla sense embuts del tema de la menstruació. D’aquesta manera contribueix a aclarir diverses creences errònies i dona importància a les dones perquè en parlin obertament i desinhibidament. Un llibre que es troba a la frontera entre el llibre informatiu, el diari, la novel·la gràfica i el manual d’autoajuda.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.