Biblioteca Bonaventura Carles Aribau Garriguella

HORARIS

De dimarts a divendres, de 16 a 20 h
Dijous, de 10 a 13 h

CONTACTE

C. de Sant Ferran, 1

17780 Garriguella

Tf. 972530887

biblioteca@garriguella.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

L'últim abat

L'últim abat

La mort de l'abat de Breda és la primera d'un seguit de morts violentes a les quals s'haurà d'enfrontar l'últim abat de Sant Benet de Bages, Pere Frigola. Una conxorxa orquestrada pel rei de Castella i la Congregación de la Observancia de Valladolid amenaça de posar en perill els monestirs catalans, que s'uneixen per resistir l'embat imperialista.

EL fill del xofer

EL fill del xofer

Arran de la figura fosca i perversa d’Alfons Quintà (Figueres 1943-Barcelona 2016) —periodista, advocat, oficial de la Marina Mercant i jutge, que el 19 de desembre de 2016 va assassinar la seva dona i després es va suïcidar amb una escopeta de caça—, Jordi Amat, un dels observadors més lúcids i transversals del moment , fa una reflexió sobre el poder en forma de narració.

El niño secreto de los Dalí

El niño secreto de los Dalí

En el verano de 1948, Salvador Dalí escogió a Joan como modelo para realizar el Niño Jesús de La Madona de Portlligat (representada por Gala). A partir de ese verano, el niño volvió, año tras año, a convivir con los Dalí en la casa de Portlligat y se creó una relación íntima, que se prolongó hasta la muerte de Gala en 1982 y el traslado de Dalí a Púbol. Joan Figueras no quiso contar nunca su historia, y años después de su muerte, José Ángel Montañés ha podido conocerla a través de su familia.

Els nois de la Nickel

Els nois de la Nickel

Els nois de la Nickel, que recrea la història real dels assassinats i abusos que van patir desenes de nens i adolescents afroamericans, s’endinsa en un dels episodis més foscos i violents del sistema educatiu dels Estats Units. Whitehead analitza la violència racial i els crims d’odi, la indiferència social, la deshumanització i la imposició de l’oblit en un text impactant i necessari.

Regreso al edén

Regreso al edén

A partir de una foto familiar de 1946 en la antigua playa de Nazaret de la capital valenciana, Paco Roca dibuja un fresco sobre la España de la posguerra a través de una de aquellas familias humildes –reflejo de la inmensa mayoría de la sociedad que sobrevivía bajo la dictadura franquista–, con serios problemas para acceder al sustento, obligada a acudir por sistema al mercado negro para hacerse a duras penas con una alimentación básica diaria.

Plans de futur

Plans de futur

Plans de futur és una novel·la sobre l'esperança. Recrea lliurement el peculiar entorn familiar del matemàtic figuerenc Ferran Sunyer, tetraplègic i autodidacte, que va assolir projecció internacional malgrat les seves limitacions físiques i els entrebancs de la universitat franquista.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.