Biblioteca Ramon Bordas i Estragués Castelló d'Empúries

HORARIS

Matins: dimarts, dimecres i dijous, de 9.30 a 13.30 h; dissabtes, de 10 a 13 h
Tardes: de dilluns a divendres, de 16 a 20 h

CONTACTE

Pl. de les Monges, 2

17486 Castelló d'Empúries

Tf. 972250611

biblioteca@castello.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

Els aeròstats

Els aeròstats

L’Ange té dinou anys, viu a Brussel·les i és una estudiant de filologia excel·lent. Per fer una mica de diners, es decideix a donar classes particulars de literatura a en Pie, un adolescent de setze anys a qui no li agrada llegir.

La puresa de l'engany

La puresa de l'engany

El director de cinema gironí Claudi Careta explica el seu viatge a Cuba, immersa en el Período Especial arran de la desfeta de la Unió Soviètica a començaments dels anys noranta. Allà coneixerà l’Antoine, un jove i guardonat poeta que aconseguirà fugir de l’illa caribenya i traslladar-se a Girona, on trigarà pocs mesos a posar-se la ciutat a la butxaca.

La biblioteca de las lectoras valientes

La biblioteca de las lectoras valientes

Londres, 1944. Mentre el món segueix en guerra, Clara Button ha creat l'única biblioteca subterrània del país, construïda sobre les vies de l'estació de metro en desús de Bethnal Green. Allà baix prospera una comunitat secreta amb milers de lliteres, una guarderia, una cafeteria i un teatre que ofereixen refugi, calidesa i distracció davant les bombes que cauen.

La casa de la nit

La casa de la nit

Arran de la mort dels seus pares, en Richard Elauved, de catorze anys, ha anat a viure amb la seva tieta i el seu oncle al poble remot de Ballantyne. En Richard es guanya ràpidament la reputació d'inadaptat, i quan un company de classe —en Tom— desapareix, tothom sospita que ell n’és el responsable.

Guanyaràs una mar llisa

Guanyaràs una mar llisa

El besavi Espiridió deu el seu nom a un jurament fet pel seu avi, que va ser rescatat en una illa grega després d’un naufragi. Però una nit de Sant Joan, quan l’Amàlia pregunta a la seva mare, la Gona, nous detalls d’aquesta història, encén, sense voler-ho, la flama del dubte.

Lucy y el mar

Lucy y el mar

El març del 2020, en William, l’exmarit de la Lucy, li demana que deixi Nova York i se’n vagi amb ell a una casa que ha llogat a la costa de Maine. Ella hi accedeix a contracor i marxa pensant que tornarà al cap d’una o dues setmanes. Però les setmanes es converteixen en mesos.

La ciutat i les seves muralles incertes

La ciutat i les seves muralles incertes

La noia que estima el protagonista està a punt de desaparèixer de la seva vida. Ambdós es veuen quan poden i, en les seves trobades, ella li parla d’un altre món, d’una ciutat emmurallada en la qual ella és més real que en aquest, on se sent com una ombra.

Els dies robats

Els dies robats

El món s’ha aturat per una alerta global. En un petit poble dels Pirineus, un grup de persones vingudes de llocs diferents hi fan un recés dedicat al ioga i al pilates. S’allotgen tots en una casa a prop del poble. Arran d’una ordre governamental, es veuen obligats a allargar indefinidament l’estada.

El Senyor de les tenebres

El Senyor de les tenebres

En Joe Market és rei i esclau alhora. Esclau perquè la seva família sap quina mena de justícia reserven els blancs per als negres. Rei perquè el pare funda una religió per a negres en què serà l’escollit. Junts recorren el sud dels Estats Units exhibint la seva fe, entregant el seu cos en sacrifici.

La transmisión del sabor

La transmisión del sabor

Sense parlar francès ni tenir formació de cuiner, Duford fa les maletes i s'emporta la família a Lió per a una estada de cinc anys. Allí estudia a L’Institut Paul Bocuse i aconsegueix ser acceptat com a aprenent a La Mère Brazier, que té una estrella Michelin.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.