Biblioteca Municipal de Fornells de la Selva Fornells de la Selva

HORARIS

De dilluns a divendres, de 16.30 a 20 h

CONTACTE

Pg. de Narcís Monturiol, 31

17458 Fornells de la Selva

Tf. 972518166

biblioteca@fornellsdelaselva.cat

SEGUEIX-NOS!
Et recomanem:

CATÀLEG ARGUS

Pardaleta

Pardaleta

Aquesta novel·la gràfica narrada per la Raquel ens parla sobre la identitat, l’amor i els canvis de l’adolescència. Una història que vol reivindicar l’amor LGTBIQ+, però que també ens parla d’altres aspectes importants, com els pensaments, els sentiments i l’amistat, en què s’inclouen altres qüestions que també són importants com la cultura o la música. Però, sobretot, ens parla de la descoberta del seu amor per la Pardaleta.

Menjant amb por

Menjant amb por

Parlar dels teus monstres no és fàcil. L’Elisabeth ha fet el canvi, és plena d’inseguretats i d’autoexigència. Per tal d’agradar-se emprèn el pla per aprimar-se proposat per la Nore, un petit monstre interior que es va apoderant de la seva voluntat fins a tornar-se perillós per la seva salut. Aquest còmic explica el procés de superació d’un cas d’anorèxia nerviosa i suggereix actituds i estratègies, i també apunta els diferents trastorns de conducta alimentària i espais professionals d’ajuda.

Tot els que ens vam dir

Tot els que ens vam dir

La Júlia s’ha guanyat amb els seus esforços la beca que li permet accedir a una de les millors universitats d’Europa. Ella creu que no encaixarà en aquell ambient, però ben aviat acaba formant part d’un grup d’amics. Entre ells hi ha en Daniel Hakim, company de l’equip de natació, amb el qual té una connexió especial. La misteriosa desaparició d’en Daniel la posa en el punt de mira com la principal sospitosa

Piranya social

Piranya social

L’Àlex és una «friqui» i no se n’amaga. Pertany a la categoria social de les piranyes, tal com ella mateixa es defineix, que està liderada pels peixos tropicals, que són els estudiants populars, i les sardines, que són els seus seguidors. Una noia que es diu Carla comença a anar a l’institut i l’Àlex no se’n refia

Ghost

Ghost

En Castle se sent invisible, per això es fa dir Ghost. És un nano solitari que viu amb la seva mare. Tots dos estan intentant superar un episodi de violència domèstica que ha dut el pare a la presó. La seva passió és el bàsquet, però acaba entrant, en un equip d’atletisme. Allà aprèn el que és el compromís i a treballar en equip. Però el que li costa més d’aprendre és a córrer no per fugir de la vida ni dels problemes, sinó per superar les adversitats i ser feliç.

9 kilómetros

9 kilómetros

Molts infants d’arreu del món han de caminar llargues distàncies per poder anar a l’escola. En aquest llibre parla un infant del sud de Xile que cada dia ha de desplaçar-se 9 quilòmetres. Al llarg de les pàgines, va comparant aquesta distància amb altres dimensions.

Uugh! Un relat del plistocè

Uugh! Un relat del plistocè

Un àlbum il·lustrat silenciós, sense text, amb imatges en blanc i negre, però alhora amb molta llum, en què els autors ens narren per mitjà de les imatges el perillós viatge que ha de fer una tribu de nòmades del plistocè per arribar a un refugi per passar l’hivern, i com una de les petites del clan, després d’aquest llarg viatge esquivant perills, té la necessitat d’expressar tot el que ha viscut deixant marques inesborrables de la seva història.

Rínxols d'or i els tres ossos

Rínxols d'or i els tres ossos

Un conte clàssic explicat de manera molt sintètica i usant els elements tipogràfics com a elements d’expressió tant en el text com en la il· lustració. Amb només tres tintes, els personatges i els paisatges són figures abstractes creades amb nombres, signes de puntuació i lletres. La força expressiva rau en aquest joc de disseny a partir d’elements tipogràfics que hi aporten modernitat.

El taronger

El taronger

Què passa si molestem un taronger? Doncs si el taronger és el protagonista d’aquest divertidíssim àlbum il·lustrat, passen moltes coses! I és que és un arbre amb molt de caràcter

Paraules de Caramel

Paraules de Caramel

En Kori és un nen sahrauí que viu en un campament de refugiats. És sord, però sap que els seus amics i familiars obren i tanquen la boca per comunicar-se. En Kori va cada dia a una escola especial, però el que li agrada més és visitar els camells. La seva vida canvia el dia que neix en Caramel, un petit camell amb el qual crea uns vincles molt especials.

Què hi tens al cap, Lis?

Què hi tens al cap, Lis?

La Lis forma part de la família Testa, els membres de la qual tenen l’honor de ser uns grans inventors. La Lis, però, té una pressió enorme: està a punt de fer dotze anys i encara no ha inventat res. Pot ser que no sigui una veritable Testa? Per què és tan diferent de la resta de la família? Un secret plana sobre les dones Testa i la Lis serà l’encarregada de descobrir què s’amaga darrere del seu cognom.

Un estiu de luxe

Un estiu de luxe

Quan el darrer dia de classe l’Ina ha de dir on passarà les vacances d’estiu comenta que anirà «al sud». Ella és conscient que la seva mare no està passant pel millor moment i no es poden permetre anar de vacances com la resta de companys, però tampoc vol quedar com la rara de la classe. L’aparició d’un nou company i veí de comunitat, en Vilmer, provoca un canvi radical en les vacances de l’Ina. Una història sobre el valor de l’amistat, les aparences i el descobriment del primer amor.

logotip Regira

El repositori cooperatiu de la Diputació de Girona permet consultar, en accés obert, les col·leccions digitalitzades de biblioteques, entitats, institucions i empreses de les comarques gironines que s’hi adhereixen.