« Tornar a la web de la Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Mateu Riera, Lluis

Lluís Mateu Riera (Salt, 1943)

Biografia

Neix a Salt, l'any 1943. Artista polifacètic: pintor, dibuixant, escultor, escenògraf...

Lluís Mateu comença a pintar l'any 1959, quan guanya un premi juvenil "Fires de Girona". Les seves inquietuds, la recerca d'espais d'expressió, el porten també al teatre i a la poesia, amb la participació en l'arrencada de l'agrupació ESTIL i en el treball de la mítica "Pastera", a partir de l'anya 1966.

L'any 1968 fa la seva primera exposició individual de dibuixos i pintures a la Biblioteca Municipal de Salt.

A partir d'aquest fet, estudia i treballa només en tasques creatives. Això va suposar per en Mateu, una etapa activa de forja d'un estil propi. Va ser membre fundador del grup de pintors i escultors "Tretze escupint", on va participar en un seguit d'exposicions i activitats relacionades amb l'art.

Forma part del grup teatral "Proscènium", fa portades de llibres i revistes, col·labora com a il·lustrador a Presència i a La Farga, però sobretot se centra a la pintura; és en els acríclics i en l'aquarel·la on troba l'espai d'expressió més adequat.

D'aquesta etapa més recent abunden en el seu currículum les exposicions individuals i col·lectives a diferents indrets del país, i també els premis en diferents disciplines artístiques. Fa diversos treballs en el camp del disseny (decorats, cartells, posters...) i treballs com el llibre de creació pròpia "Humor Universal".

De la seva faceta d'escultor destaquen dos grups escultòrics: el de la plaça de les Llúdrigues i el de la Font del Paradís, al parc de les Deveses. Una altra de les seves inquietuds és l'ensenyamnet. Comença l'any 1988 en una escola privada, per passar a fundar l'Estudi-Taller Lluís Mateu, l'any següent.

A partir de 1990 es fa càrrec de l'Escola Municipal d'Art de Salt. Això li permet relacionar-se més amb el món de l'art i té contactes amb diferents artistes de casa i de l'estranger com per exemple l'intercanvi d'exposicions amb la ciutat alemanya de Lingen-Ems.

Actualment està treballant amb obres de gran format i en pintures murals, mentre encara imparteix experiència a l'Escola Municipal de Salt.

Exposicions

  • Manobre de la imaginació: des del 7 de juny de 2013, a Les Bernardes de Salt.
  • Bonaventura, Daniel. Una antològica del saltenc Lluís Mateu treu a la llum l'univers màgic de l'artista. Les Bernades de Salt inaugura una completa exposició d'un "manobre de la imaginació" que toca totes les disciplines. Diari de Girona, 6/6/2013
  • Vázquez, Eva. Lluís Mateu revisa 50 anys de trajectòria a Les Bernardes. L'artista saltenc inaugura demà l'antològica més important de la seva obra, amb dibuixos dels seixanta fins a peces actuals, coincidint amb el seu setantè aniversari. El PuntAvui, 6/6/2013
  • En bona companyia: del 21 de juliol al 22 d'agost de 2008, a la Biblioteca Pública de Salt.

Més informació


 

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal