« Tornar a la web de la Biblioteca Pública de Salt Iu Bohigas

Servei de Biblioteques - Diputació de Girona

Imprimir

Ramis, Josep

Josep Ramis (Salt, 1897-1980)

Biografia

El 1919 emigrà a Amèrica i residí un temps a Cuba i després a Veneçuela i a Colòmbia. Aviat s'establí als EUA, a San Francisco, on estudià art. Conegué a Monterey, el sacerdot català Ramon Mestres, que li encarregà pintar un viacrucis que anava des de la missió del Carmel a Monterey; aquest treball li féu despertar l'interès per la història de les missions californianes, fundades per fra Juníper Serra (Ginebró Serra).

El 1933 inicià la decoració de les esglésies d'aquestes missions. S'inspirà per pintar molts quadres en la vida i els costums dels indis aborígens. Viatjà per tot Amèrica, des de Mèxic a l'Argentina, visitant els pobles més amagats. Després d'un temps, tornà a Califòrnia i s'establí a Santa Barbara.

Visità Catalunya el 1946 i el 1963, ocasions que aprofità per exposar els seus quadres. Féu donació d'una sèrie de pintures a la casa natal de Juníper Serra, a Petra (Mallorca).

El 1978 tornà a Salt. Dos anys justos més tard moria al mateix poble que l'havia vist néixer.

En Ramis pintor prou feines és conegut entre els mateixos saltencs i seria bo que la seva obra, la seva personalitat, la seva visió de les coses fos explicitat per a coneixement de tots. Santiago Roca-Delpech i Costa, fill de l'anomenat aquarel·lista, molt bon amic d'en Ramis, el definia com a gran aimant de la cultura i de la llibertat dels homes.

Més informació

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal