Guies de lectura

Conferències biblioSTEAM 2024. Bibliografia

Recomanacions dels ponents

El projecte biblioSTEAM pretén fomentar el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de les biblioteques de les comarques gironines. És un projecte coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, que compta amb el suport de dues entitats: ACDIC (Associació Catalana de Divulgadors Científics) per a les conferències, i Innova’t Educació per als tallers de robòtica i programació adreçats a infants i joves.


Cadascuna de les biblioteques que participen en el projecte realitzarà quatre conferències que impartiran científics i científiques amb experiència com a divulgadors i investigadors.


L’objectiu principal d’aquest programa és apropar, al públic general, la ciència de frontera i la ciència amb grans implicacions per a les nostres vides, guiat per persones expertes en aquests camps que exerceixen al nostre entorn. També es volen despertar vocacions entre els joves donant-los l’oportunitat d’experimentar aquests continguts en un format no lectiu.


Les conferències biblioSTEAM inclouen onze propostes que comprenen temàtiques com l’arqueologia, les energies renovables, la vida més enllà de la Terra, la física de partícules, la cosmologia, la nanotecnologia, la ciència ciutadana o la intel·ligència artificial, entre d’altres.


Us presentem un recull de llibres de divulgació científica recomanats pels experts d’aquestes conferències.

  • TOTES
  • Matèria
  • Societat
  • Vida