Agenda

BiblioSTEAM Innovació per resoldre grans reptes a la salut global

Conferència, xerrada

Joves i adults · Espai Masia Bas

Projecte coordinat per @bibgirona amb la col·laboració de l'ACDIC, Associació Catalana per a la Divulgació Científica / #BiblioSTEAM

A càrrec de la Dra. Andrea Alemany

Els països més pobres segueixen concentrat la majoria de la mortalitat infantil de tot el món, el desenvolupament tecnològic ha facilitat que tinguem noves eines, que si es dissenyen específicament pensant en les necessitats en salut dels nens dels països més pobres, poden resoldre alguns dels problemes que avui en dia són important com a causa de mortalitat infantil. En aquesta conferència parlarem d’alguns exemples d’aquestes innovacions, que sempre en la perspectiva de resoldre primer els problemes més importants als països més pobres, podran ser eventualment utilitzades a tot el món.

Dra. Andrea Alemany (ISGlobal). Andrea Alemany és metgessa i investigadora a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). És llicenciada en Medicina per la Universitat de Barcelona (UB, 2013), especialitzada en Medicina Familiar i Comunitària (Barcelona Ciutat ICS, 2019) i diplomada en Medicina Tropical i Salut Internacional (London School of Hygiene and Tropical Medicine - LSHTM, 2023). Ha obtingut el seu doctorat l’any 2024 (UB) amb treballs sobre el tractament i la prevenció de la COVID-19 mitjançant la immunoteràpia passiva realitzats a la Fundació Lluita contra les Infeccions amb el Dr. Oriol Mitjà. En els últims 4 anys ha realizat múltiples projectes relacionats amb la salut global a Papúa Nova Guinea, Ghana, Ecuador, Perú, i Chile. Al gener de 2024 es va incorporar com a investigadora postdoctoral a l’equip del Dr. Quique Bassat, on està treballant en diversos projectes relacionats amb la innovació tecnològica per la salut global.

Amb l’objectiu de promoure el coneixement i les disciplines científiques i tecnològiques entre els usuaris de Les biblioteques públiques de les comarques gironines, el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona presenta BiblioSTEAM, un projecte formatiu, transversal i interdisciplinari adreçat a tota la ciutadania, amb especial atenció als joves i a probables escletxes socials.

La iniciativa, amb el suport de l'Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), aposta per desenvolupar unes activitats plurals i de qualitat que contribueixin a l'aprenentatge i al desenvolupament individual i col·lectiu de la ciutadania per esperonar-la a tenir un sentiment actiu i crític.
 

Tornar a l'Agenda
CONTACTE

Av. de Fanals, 13 (Edifici Masia Bas)

17250 Castell-Platja d'Aro

Tel. 972825491

biblioteca@platjadaro.com