Cuina i gastronomia
Marqués, Vicent
.
Història de la cuina catalana i occitana ( Volums I, II i III )
La Bisbal d'Empordà : Sidillà, 2018
Volum I : Les salses. Els apreritius. Les ensaladades. Les sopes
Volum II : Les olles. Les verdures.
Volum III : Els llegums. L'arròs. La pasta
Cuina i gastronomia
Resum:
Les cuines catalana i occitana són cuines germanes. Les relacions històriques, lingüístiques i culturals entre els antics regnes, comtats i regions d’aquests dos grans territoris, així com el fet de viure en unes terres amb un passat i unes condicions climàtiques semblants han propiciat l’existència d’una de les millors cuines del món, amb un caràcter i unes particularitats tan destacades que des de la mateixa edat mitjana es va reivindicar en diferents receptaris i manuals on es compilava i es preservava. Vicent Marqués ha dedicat la seva vida a compendiar la història d’aquesta cuina.