Agenda

L'anomalia, d'Hervé Le Tellier

Club de lectura - Tertúlia literària

Comentarem la novel·la L'anomalia d'Hervé Le Tellier, traducció de Jordi Boixadós (Edicions 62).

Novel·la guanyadora del premi Goncourt 2020. És una obra inclassificable, una proposta de pensament agosarada que barreja intriga científica i filosòfica i sàtira social. Per recaragolar encara més un procés d'escriptura prou imbricat, l'autor utilitza per a cada protagonista un gènere literari diferent.
Un seguit de personatges, d'orígens i personalitats molt diversos, tenen en comú haver compartit el mateix vol de París a Nova York del 10 de març del 2021. Un vol que, de manera inesperada, torna a aterrar, tres mesos després, amb la mateixa tripulació i el mateix passatge. I tots aquests personatges s'hauran d'enfrontar cara a cara amb els seus dobles.
Tot un desafiament a explorar els límits de la lògica i la capacitat tècnica humanes, en un relat trepidant ideat i calculat per atrapar els lectors.

Hervé Le Tellier va néixer a París, l’any 1957. Nascut en una família petit burgesa disfuncional, va créixer insegur i infeliç. Va començar a estudiar Matemàtiques i, tot seguit, es va diplomar en Periodisme (1983). També és doctor en Lingüística, professor d'universitat, escriptor i editor.
És autor d’una obra molt extensa (contes, novel·les, teatre, assaig...) i en què l'humor, el joc i l’experimentació tenen un paper molt destacat. Publica el seu primer llibre l'any 1991, quan encara treballava com a periodista científic (tard, segons reconeix ell mateix, per algú que havia començat a escriure de molt jove). I arriba a l'èxit més esclatant amb el premi Goncourt (2020).
Viu a París, a Montmartre, i té un refugi petit al sud dels Alps on fa seminaris d'escriptura. Té un caràcter obert i bromista. És un gran lector de revistes científiques.

 

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

C. del Soler, 5

17174 Sant Feliu de Pallerols

Tel. 972444447

biblioteca@santfeliudepallerols.cat

HORARIS

De dilluns a divendres, de 16 a 19 h

SEGUEIX-NOS!