Cuina i gastronomia
Benavente, Marisa
;
Herrera, Pilar
.
La Gastronomia dels camins : més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes
La Bisbal d'Empordà : Edicions Sidillà, 2017 (QuèViures. ; núm. 4). . 267 p.ISBN: 9788494504174
Cuina i gastronomia
Resum:
Fa anys que la Marisa Benavente i la Pilar Herrera es dediquen a l'etnobotànica. Formen part del grup de recerca FloraCatalana. A partir de les setanta plantes més habituals al nostre país ens proposen més de cent receptes per tornar-les a incorporar a la nostra cuina. Bunyols de malva, cruixents de borratja, torradetes davet, xips dheura de terra, lasanya de bolets i ortigues, trinxant de patata i blets o crema de reina dels prats són algunes de les propostes que fan. A més a més, en aquest llibre trobareu tota la informació sobre com i quant recol·lectar cada planta i sobre les propietats que aporten a la nostra alimentació.