LLETRES I VINS DE CATALUNYA: cultiu de la vinya i elaboració del vi

DO, territoris i varietats de raïm

El Baix Empordà, com altres zones de Catalunya, és territori vitícola i vinícola des de fa molts anys. 

El canvi climàtic afecta totes les activitats que fa l'ésser humà. A la producció d'aliments es nota més severament. En viticultura es manifesta en pluges torrencials que produeixen erosió i pèrdua de matèria orgànica; sequeres intenses i colorades que cremen els raïms i humitats extremes que faciliten l'emergència de malalties fúngiques, per exemple.

Per mantenir el cultiu de la vinya i l'elaboració de vins al nostre territori s'estan desenvolupant diferents estratègies, basades en conèixer les varietats de raïm, el territori i el procés de vinificació.  

En aquest recull, podreu trobar informació de les varietats, el territori i el seu vi. 

  • TOTES
  • Altres
  • Audiovisuals
  • Ciències naturals
  • Cuina i gastronomia
  • Fotografia
  • Infantils coneixements