Agenda

Nou illes al nord, de Mònica Batet

Club de lectura -

Comentarem la novel·la Nou illes al nord de Mònica Batet (Ed. Més Llibres).

La cinquena novel·la de Batet presenta sis veus diferents que intenten recordar la història d'uns altres personatges, en una mena de trencaclosques incomplet que el lector haurà d'anar reconstruint amb cura i atenció, a partir d'una narració molt propera a l'oralitat.
El gruix de la novel·la passa en unes illes nòrdiques remotes i aïllades de petites casetes pintades de colors, durant el període de nits blanques, l'època de l'any en què en aquestes regions escandinaves no es fa mai fosc de nit. Relacions humanes i familiars, llibres i lectures, soledat, records, amor i desamor, en un llibre que ens convida a viatjar cap al nord.

Mònica Batet Boada va néixer al Pont d'Armentera (Alt Camp), l'any 1976. Des de petita ha estat una gran lectora i, ben aviat, també va començar a escriure.
Va estudiar Filologia catalana a la URV (Universitat Rovira i Virgili) de Tarragona i es va llicenciar el 1999. És professora del Servei Lingüístic d'aquesta mateixa universitat des de l'any 2003.
A més de filòloga, també és editora. L'any 2020 es va posar al capdavant de l'editorial Nits Blanques, amb què, aprofitant la seva fascinació i coneixement dels països del nord d'Europa (ha passat molts estius a Noruega i Suècia), vol apropar autors escandinaus contemporanis als lectors catalans.
És una escriptora amb un estil auster i net, i que en les seves obres defuig tractar temes quotidians. En silenci i amb constància, ha anat construint una sòlida carrera literària. Va debutar guanyant el premi de novel·la curta Just Manuel Casero (2005), amb l'obra que publicaria amb el títol de L’habitació grisa.

 

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Parc dels Països Catalans, 1

17230 Palamós

Tel. 972600708

biblioteca@palamos.cat

HORARIS

Matins: de dilluns a dissabte de 09.30 a 13.30 h
Tardes: de dilluns a divendres de 16 a 19 h

SEGUEIX-NOS!