CLER

CLER - Club de lectures recomanables

FRAN NUÑO GUANYA EL NEW YORK CITY BIG BOOK AWARD AL MILLOR ÀLBUM IL·LUSTRAT

L’escriptor i dinamitzador cultural Fran Nuño ha estat guardonat, juntament amb la il•lustradora Zuzanna Celej i l’editorial Cuento de Luz, amb el New York City Big Book Award al Millor Àlbum Il•lustrat per a totes les edats pel seu fabulós llibre “The map of good memories” traduïda a l’anglès per Jon Brokenbrow. Aquests premis s’han celebrat durant el mes de Novembre a Nova York i són considerats com uns dels guardons més prestigiosos de la indústria editorial a nivell mundial, ja que donen veu al talent d’autors i editorials tant grans com independents.

 


El Mapa de los buenos momentos” és un àlbum il•lustrat que tracta el tema dels refugiats. La protagonista de la història és Zoe, una nena de 10 anys que ha de fugir de la seva ciutat amb la seva família a causa de la guerra. La nit abans de marxar dibuixa un mapa dels bons moments on recopila els seus millors records i els petits plaers viscuts a la ciutat on ha viscut des de que era petita i que sempre l'acompanyaran allà on sigui, invitant d’aquesta manera al lector a que confeccioni, també, el seu propi mapa i reflexioni sobre el fet de veure’s forçat a fugir de casa teva i deixar-ho tot enrere.


El llibre ha sigut traduït a l’anglès i l’àrab i, pròximament ho farà també al mandarí i al coreà. Aquest àlbum, a més, va ser inclós a la guia CLER de Sant Jordi d’aquest any 2017.
Com ja hem comentat anteriorment, l’àlbum està publicat per l’editorial espanyola Cuento de Luz, que ja té a les seves espatlles un bon nombre de premis i reconeixements internacionals i diverses traduccions; il•lustrat, a més, per Zuzanna Celej, una jove il•lustradora amb una gran trajectòria professional, que l'any 2013 va rebre la Medalla d’Or com a millor il•lustradora als EUA, amb un altre álbum publicat per Cuento de Luz.

De fet, en aquesta edició dels New York City Big Book Award, Nuño, Celej i Cuento de Luz han sigut els únics representants espanyols premiats.

 

Per a + INFORMACIÓ

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

Comentaris

Escriu el teu comentari