És notícia

Premis Literaris Setè Cel

Entrega dels Premis Literaris 'El Setè Cel' de Salt

El passat divendres 14 de desembre va tenir lloc a la Biblioteca Iu Bohigas l’entrega dels premis literaris «El Setè Cel» de Salt.

L’obra guanyadora de la dotzena edició d’aquests premis va ser «Els estranys», novel·la de Raül Garrigasait en la què, alternant present i passat, es reconstrueix la vida d’un jove prussià que arriba a Solsona l’any 1837 en plena Primera Guerra Carlina

Es dóna el cas que la primera novel·la d’aquest filòleg, traductor i editor, també va rebre el Premi Òmnium a la Millor Novel·la en Llengua Catalana del 2017.
El president del jurat, Vicenç Villatoro, durant l’entrega del premi, va referir-se a l’obra de Garrigasait en els següents termes: "és un llibre magnífic i estrany. Avui ser estrany és una de les millors coses que es poden ser".

Raül Garrigasait va rebre de mans de l’Alcalde de la Vila de Salt, Jordi Viñas, una escultura commemorativa de l'escultor Enric Sala. També hi va haver durant l’acte, un càlid record a Josep Paulí, propietari de la Llibreria El Setè Cel de Salt, que dóna nom als premis literaris.

"Les coses i els fets són muts; som nosaltres que els fem parlar amb les nostres paraules, amb les nostres ficcions veraces." La frase, extreta de la mateixa novel·la, és el millor resum d’una obra i d’un autor a tenir molt en compte dins el panorama literari català.

Pàgina principal biblioteca
HORARIS

Dilluns de 15 a 19h
De dimarts a divendres, de 9 a 13h i de 15 a 19h
Dissabte de 10 a 13h

CONTACTE

C. de Sant Antoni, 1

17190 Salt

Tf. 972240322

bibsalt@salt.cat

SEGUEIX-NOS!