Història de la Biblioteca

El 21 de desembre de l'any 1953, l'Ajuntament de Salt obre un expedient per a la creació d'una Biblioteca Pública Municipal, que s'inaugura el 7 de novembre de 1954.

L'any 1955, la biblioteca passa a formar part de la "Red del Centro Coordinador de Bibliotecas de la Provincia de Gerona"

El 8 d'octubre de 1966, coincidint amb el "Congreso Nacional de Bibliotecas" que se celebra a Girona, s'inauguren les noves instal·lacions en l'edifici de la Caixa d'Estalvis Provincial de la Diputació del carrer Manuel de Falla, núm. 26

Segons acord del Ple de l'Ajuntament del 28 de gener de 1984, es decideix anomenar la Biblioteca Pública Municipal Jaume Ministral i Masià, en reconeixement a l'obra de l'escriptor i per la seva vinculació familiar i sentimental a la vila.

El 14 de desembre d'aquest mateix any, s'inaugura la secció infantil amb una entrada autònoma per carrer Pius XII.

L'any 1997 s'informatitza el catàleg i la gestió de la biblioteca.

A la tardor de l'any 2006, la biblioteca es trasllada a la planta baixa de la nau Kropotkin, de la Coma Cros i passa a anomenar-se Biblioteca Pública de Salt.

Fotos del procés de construcció i organització de l'espai de la nova biblioteca

01.01/11/2003

El 30 d'abril de 2011, la biblioteca rep el nom de Iu Bohigas Blanch, gran impulsor del coneixement de la llengua catalana durant el franquisme.

Recull de premsa

« Pàgina anterior

Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir
Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Face
Flickr
Insta