Agenda

Conferència BiblioSTEAM. 'Entre la vida i la mort: Salut i malaltia a l'antic Egipte'

Conferència, xerrada

Entre la vida i la mort: salut i malaltia a l’antic Egipte a càrrec de Bibiana Agustí Farjas, Arqueo-antropòloga. Doctora en Història per la Universitat de Girona.

La recerca arqueològica de l’equip de la Missió de la Universitat de Barcelona al jaciment d’Oxirrinc, a l’Egipte Mig, ha permès l’estudi de la població antiga a partir de centenars d’esquelets recuperats al llarg de més de 30 anys. La xerrada es centra en els resultats obtinguts en diverses criptes funeràries del període cristià (segles IV-VII d.C.), sintetitzats i destil·lats per tal d’aproximar-nos al coneixement de les condicions de vida i de mort dels habitants d’una ciutat important de l’Egipte Mig, amb un urbanisme molt organitzat, un aparell administratiu complex i una vida religiosa activa, hereva de les creences egípcies dels períodes faraònics i protagonista del naixement d’una nova ideologia espiritual.

A càrrec de Bibiana Agustí Farjas - Arqueo-antropòloga. Doctora en Història per la Universitat de Girona (1999) amb la tesi doctoral: "Els rituals funeraris en el període Calcolític - Bronze Final al nord-est de Catalunya". Treballa a la societat IN SITU SCP com arqueòloga i antropòloga en temes d’arqueologia funerària, conjunts prehistòrics i medievals i recuperació del patrimoni cultural.

Projecte coordinat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona amb la col·laboració de l'ACDIC.

 

Públic adult +16

Places limitades. Cal inscripció prèvia

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Tornar a l'Agenda
Pàgina principal biblioteca
CONTACTE

Pl. de Pere Torrent, 1

17310 Lloret de Mar

Tel. 972349055

biblioteca@lloret.cat

HORARIS

Tancat dimecres 22 de maig
Sales d'estudi nocturnes obertes de 20.15 a 1 h
_________________________
De dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Dissabtes, de 10 a 14 h
_________________________
Sales d'estudi nocturnes
Del 6 de maig al 7 de juny:
De dilluns a divendres, de 20.15 a 1 h

SEGUEIX-NOS!