Dossier de premsa

La vaca de l’Albera, objecte d’estudis a l’IRTA i a la UAB

20 de febrer de 2019 | El Punt

S’investiga l’especificitat de la raça i de la carn que proporciona. Els estudis s’emmarquen en el programa europeu Alberapastur per valorar aquesta vaca protegida

Es determinarà el parentesc entre cada costat de la frontera

De les pastures de l’Albera als laboratoris per poder arribar a la taula del consumidor amb més coneixement i garantia de qualitat. En el marc del programa europeu Alberapastur (vegeu el requadre), la vaca de l’Albera és avui objecte d’estudis a l’IRTA i la UAB de Barcelona, i en col·laboració amb la UPVD de Perpinyà i l’equivalent francès de l’IRTA, l’INRA de Montpeller. Des de les instal·lacions de l’IRTA a Monells, s’estudia l’anàlisi química d’aquesta carn per determinar quins elements aporta: proteïnes, ferro, greix… A partir d’aquestes característiques es podran plantejar perfils de consumidors; per exemple, si la carn ofer...

Font de l'article:
http://www.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1557074-la-vaca-de-l-albera-objecte-d-estudis-a-l-irta-i-a-la-uab.html


Comparteix aquesta informació:
Comparteix a Twitter Comparteix a Facebook Delicious Comparteix per e-mail Imprimir

« Pàgina anterior

Delegat protecció de dades Privacitat Avís legal

Disseny i programació web a càrrec del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona

Youtube
Face
Twit
Pinte
Insta